Friday, April 29, 2011

Men's Polka Dot and Vintage

Salam Readers!

(entry kali ini dalam english ya)

::On dis bright evening, i wanna to alarm u guys about the polka dot?Have ever u heard about Polka Dot before?haiyoo..maybe some of people uncomfortable to talk about dat,especially guys ..erkk(other gurls call'somebody'if young men love so much about polka dot...lol)

::do i care?i do love polka dot AND vintage concept,IF(ada if gak).. not too feminin laa. Later on,you may look cute but your a real jerk fashion guys.. so,be careful  ..haha!!

::here,i wanna to share
the variety of polka dot AND vintage for u guys..

polka dot

::i know the sun is very hot,but u look cool wif that..hoho!!*sambil nyanyi lagu Notin On U





::you are going with a classic style,i guess !-!!
::for sure,black and white has been a familiar fashion popularized by (??) who made it iconic and trendy la..coz,we know rite..'sangat sesuai di mana2 jua' And, have you noticed just how much using other colour melainkan hitam n putih je as designer items?haha..
senang citer, BLACK AND WHITE IS EVERYWHERE!
 ::Choosing the right style (kalau muka jambu,as a bonus for u guys) to wear with a certain dress can make you look more smarties and enhance your appearance..(gurl will come to us and say,otograf plez.lol)


::perrrgh...u always makes any item of clothing look fantastic!(it depends)
 :: remember! Match your tie to your clothing, not your clothing to your tie.. 
 

::Omg..u're looking as fashionable,stylish and sassy as ever.. (ok,she's calling me as her prince today.lol)

 ok,for vintage..

                  
::I get really good ideas on color combinations by look this picture..
::but,kalau kulit muka cerah,the more the better u keep brown/black colour ..
:why dont we just try and eror rite, so u are what u think now....who caress...!!!

:: Make sure, ur fabric and style combinations are contemporary patterns which is not too old-fashioned k...Remember!! 
but,chill and cute..lalala..*pengsan



Looking for a special polka dot and vintage style? u may visit this site..(mostly gurl fashion,but for men i have no idea where should to refer )


 pesanan penaja,
please don't choose an outfit that would look great on your grandmother or on your granddaughter, depending on your age! Being all dressed up following the latest trends is not necessarily a good option, unless you know how to adapt what's new in fashion to your own features, necessities, occasions and so on.

Tips Siapkan Tugas Dengan Segera




1 - Fokus

Fokus di sini bukanlah merujuk kepada tugasan korang tuu, tetapi kepada ‘ganjaran’
yang bakal anda terima(tak kesah la apa bentuk ganjaran pun)apabila menyiapkan tugasan tersebut...Sekarang tidakkah kita merasa teruja apabila mendapati sesuatu penunggu ‘menunggu’ kita apabila kita berjaya menyiapkan tugasan tersebut? Ini adalah satu teknik untuk memotivasikan diri kita...Then,tryla tumpukan sepenuh perhatian terhadap tugasan dan ‘ganjaran’ yang bakal korang terima.,secara tidak langsung akan memotivasikan korang untuk menyiapkan tugasan tersebut berbanding ‘kejap lagi la aku siapkan…’ *cewah cam aku pro je

2- Penting sangat ke sampai perlu disiapkan
Set ur mind,hasil yang korang mahu dan kekalkan ia di minda sehinggalah tugasan tersebut siap dengan jayanya... penting sekali taw untuk memastikan korang jelas dengan sebab tersebut agar korang get a little bit motivation from that .. as u think u are,k!


3- Tetapkan masa untuk siapkan tugasan

Kekalkan sikap korang untuk menyiapkan apa yang perlu disiapkan...paham?camni..jadikan ianya rutin harian untuk korang menyiapkan tugasan tertentu dalam tempoh masa tertentu.Pastu, korang hanya melakukan tugasan berkenaan saja dalam masa yang telah anda tetapkan.Sebagai contoh, anda ingin esaimen Biz Law dari jam 8.30pm – 10pm..so ,better u dont doing aktiviti lain dalam tempoh masa tersebut (dunt try to sign in fb just now)..Pendek kata,disiplinkan diri untuk mengikut jadual yang telah anda tetapkan.


4 - Agih-agihkan tugas.


 Last but not least,pastikan tugasan bersesuaian dengan tenaga dan masa yang diperuntukkan. Salah satu penyebab kepada tangguh ialah rasa kerja yang mahu dibuat itu terlalu sukar atau terlalu banyak. Kalau terlalu banyak, agih-agihkan tugas kepada bahagian yang lebih kecil. Kalau terlalu sukar, dapatkan seseorang yang boleh membantu. Tanya mereka! (jgn kekwat wokay).. Anda orang yang berat mulut.. never say never!!(pinjam jap ya Justin Bibir..hehe). Dalam dunia ni tiada sesiapa pun yang akan membantu kita tanpa diminta.kan2..



“You do not have to be great to start, but you have to start to be great.”
- Joe Sabah

Hari ini aku tiba² baik bagi korang motivasi plak.haha..

Bak Kata Dr HM Tuah Iskandar,
Dalam menjalani kehidupan,kita perlu bnayak bertenang kerana hanya bertenang boleh membuahkan pemikiran-pemikiran yang terbaik.Percayalah,tatkala kita bergopoh-gapah,sebenarnya separuh daripada keintelektualan kita telah hilang.Orang yang bergopoh-gapah mudah silap dalam membuat pilihan,mahupun keputusan.Kan ada hadis yang mengatakan,'Bertenang-tenang itu daripada malikat dan bergopoh-gapah itu daripada syaitan.'

Thursday, April 28, 2011

Heboh Jap

ok,entry kali ini takde apapun..
just saje nak letak.. (mood:gembira)
1: aku orang ketiga komen kat status Lenka u know..haha..kalau sebelum ini,susah weh(sumpah) ..mesti no ke 100 ke atas..haha..

2:ade gak yang 'la usurpadora' jadi Lenka yer..walaupun?cam Lenkong?cis..longkang mulut korang..haha..btw,

i love u LENKA..  :)

Wednesday, April 27, 2011

Drama Lirik Sebabak



Misha:    Kembalilah kepadaku
                Selamilah jiwa ini yang terluka
                Ikatan kita berdua (sambil hentak² kaki)


Fazley:   Tidak kesampaian cinta kita
               Ku bawa harapan ku pendam rahsia


Misha:  Sayangilah diri ini
               Belailah jiwa nan sepi
               Kelayuan... dedaunan keguguran
               Dahan-dahan nan kerapuhan
               Bunga-bunga cinta... layu di pusara
               Hmm... (tangan genggam+muka sayu)


Fazley:   Ku di kejauhan mendoakan
                Agar kau bahagia tiada lagi duka
               Daku rela mengundur diri
               Ku pasti dikau kan fahami (tangan di dada)

Misha:  Hanya satu kupinta oh darimu
               Hargailah cinta kita oh...


Fazley:  Daku rela mengundur diri
               Ku pasti dikau kan fahami


Anuar 
Zain: Ku mengerti perpisahan ini....(tetibe menyampuk)


Fazley:   Ku di kejauhan mendoakan
               Agar kau bahagia tiada lagi duka


Misha :  dedaunan keguguran
               Dahan-dahan nan kerapuhan
               Bunga-bunga cinta... layu di pusara(sob3..)

 Adam: Ha ha..tak tahu (sibuk gak nak menyampuk)

 
Stacy:Benarkah cinta itu buta..
         Kerna tak nampak apa selain dia... Jahatnya cinta
         Jahatnya cinta (tetibe emo dan menari )


6ixth 
Sense :"Ohhhhh .Sudahlah sudah"(cuba leraikan pergaduhan)


Malique feat. Najwa: "Senyum..Tak perlu kata apa2
                                Senyum....Tak perlu kata apa2  (memberi nasihat kepada semua)

               *****TAMAT*****

"The story of a love is not important - what is important is that one is capable of love. It is perhaps the only glimpse we are permitted of eternity."
Helen Hayes

Single pun SYOK lah!

 Salam Readers!!


 Sebentar tadi,aku terperasan ada sesuatu menarik didalam FACEBOOK yang harus aku kongsi..bukan untuk aku saje(yg single ni) tapi buat yang bakal/nak single tu ..gituuu..
ok,jom kita baca sama-sama!!





Korang berstatus SINGLE?? Tiada relationship lagi? Baru menjadi single setelah clash dengan pasangan??Masih mencari mr/mrs right?? Haaa.... sini nak bagi kelebihan menjadi S.I.N.G.L.E......



1.  Jimat duit..Jimat masa...Jimat segala-galanya...


2. Elakkan pergaduhan... Korang sayang kat pasangan korang tapi dengan dialah korang selalu bergaduh (kalau yang xgaduh ngan kapel korang tu masih bahagia lah).. Dengan kawan2,mana korang gaduh pun kan? (kalau selalu gaduh baiklah takpayah kawan) Korang akan gaduh teruk2... Pastu baik balik... Pastu gaduh sampai nak putus la apalah...tak boleh study lah... Kalau anda singleee, masalah ni pasti tidak akan berlaku..


3. Free as you can be. Nak keluar ngan sapa.. Balik lewat pun tak ada yang akan marah (mak dan ayah confirm marah lah)... Makan ngan sapa.. Berdua ngan sapa pun tak kesah.. Dan takda yang akan sms atau call tanya kat mana lah, tengah buat apa lah.... Dah tak ada pasangan kan? So memang free sefree-free nya lah!


4. Kalau nak letak add friend ngan perempuan/lelaki lain pun tak ada sapa akan marah! Yelah, dah takde pasangan kan.. Jadi tengok lelaki/perempuan ni macam menarik ja jadi add lah dia.. Tidak ada yang akan marah pun.. Lagi satu, facebook korang pun xada yang akan ceroboh.. Haa..trend sekarang masing2 pegang password pasangan.. Jadi kalau single anda sorang je tahu password anda... Takde orang akan tengok kecuali anda sendiri dok pi bagi password kat orang lain..
 
5. Tiada yang akan berasa jeles atau iri hati... Kadang2 bila ada couple nih, kawan ditinggalkan.. Dah nampak muka bf/gf je..(ada yang camni) Jadi kalau kita single,memang tak adalah yang ada PHD atau perasaan yang seumpamanya..


6. Tak ada masalah kerinduaaann/keangaauuaann dan sebagainya.. Haha.. Biasalah kalau dah nama couple,mesti ada perasaan rindu tuh pada si dia... Tapi kalau anda single, RINDU Kampung Halaman jer sudah...hehehe


7. Tidak akan menipu mak dan ayah ( ni kalau mak dan ayah yang tak approve anak dia bercouple)...Yang jenis camnih juga akan melakukan apa sahaja untuk berjumpa pasangan dia sampai tipu mak dan ayah...Jadi kalau single, tak adalah buat dosa kat mak dan ayah...


8.  Fokus pada pelajaran... Memang ada kata "Aku ada pakwe/makwe pun boleh skor" atau "Percintaan tak mengganggu pelajaran" okay itu memang baguslah.. Tapi katakan lah korang bergaduh besar dan BESOKnya ni nak jawab final exam... kalau boley tumpu baguslah,tapi rasaaaanyaaa ramai yang tak boleh... am i right??


9. Memberi peluang kepada yang ingin memikat anda... Orang kata Test Market...Korang tahu ke kalau ada yang suka korang dan nak jadikan korang gf/bf? Kalau korang ada bf/gf mana korang nak tahu.. Berani plak dia nak bagitahu kalau korang dah ada relationship ngan orang lain? Kalau anda single, banyak yang nak isi borang....hehehe


10. Korang akan berasa happy sentiasa kerana tiada masalah daripada pasangan anda...


Kalau korang single,janganlah terburu-buru nak cari pasangan.. Enjoy dulu life as a single girl/boy...Pilih yang betul2 boleh dibuat pasangan.. Saya tak kata Couple Tu Tak Bagus cuma saya nak bagitahu kebaikan single sahaja... Dan kepada single ladies/man out there, BE PROUD Of BEING SINGLE.... <3




pinjam ayat dari Im Not Single jap...


"walaupun syurga itu indah....
saya tetap pilih awak....

walaupun hembusan angin malam itu menyenangkan...
saya tetap pilih awak...

dan... walaupun waktu itu nyawa...
 saya tetap pilih awak....

dan sekarang awak tahu kan betapa pentingnya awak dalam hidup saya....??

saya tak takut kehilangan awak... tapi... apa yang saya takut.. saya kehilangan cinta awak......"
**blurrb..tertelan air liukk aku.haha..


KOMEN ANIF:
>Nak pilih nombor mana ya,semua tu cam best je kalau pilih.haha..ok,aku pick no 1,3 dan 8!! korang pulak??
>Memang tak nafi ah..mostly yang diperkatakan..sekali 'boom'kat muka korang kan..begitu la....


>cuma satu aje lah,orang yang single ni sure bosan dan sunyi..kan-kan?memang tak nafi benda ni pasti wujud..tapi who caressssss??kita ade Fb,family dan frens kan.. so,masa single ni la kita kena amik peluang nak solo molo(wah ayat aku!)...


>dan..dan,bila couple ni kena kawal emosi,feeling dan nafsu lah..kalau terkeluar dari batas,memang payahla engkau nak pusing balik melainkan kau benar2 sedar akan kesilapan tu..(wah!dari pengalaman kawan ya)
>dan lagi...pada yang dah ada couple ni,especially lelaki..korang sure dah tak macam dulu..lepak-ing cam dulu.. datang bilik borak-borak cam dulu..sebab??fokus pada awek dia je kan...(sentap!!)


so,apapun..bergantung pada diri sendiri lah..nak @tak sahaja untuk-hidup-selesa-sebagai-single ..jika korang seorang yang tak boleh(histeria bagai) hidup tanpa 'seseorang',so takde sesiapa akan paksa diri korang tu untuk tidak COUPLE kan...hmmm..."tepuk dada tanya iman"

jap! kalau korang single,klik lah sini

Monday, April 25, 2011

Jamuan Perpisahan Ko-K

sabtu lalu,merupakan ko-k aku yang terakhir
perasaan mula bercampur baur,antara lega+ sedih!
tapi paling ketara sedih la
apatahnya,kami bersama-sama suka/duka dalam kelas ko-k akuakultur sejak sem 1 lagi
setiap hari sabtu,4.00pm pasti muka-muka ini yang kutemui dalam kelas..

 -aku di barisan tengah,no 3 dari kiri
-actually ramai kut tak datang,kenapa?hmm.

untuk kelas ko- terakhir,kami buat sedikit jamuan .

nyum-nyum
abis ?!haha..

 
thanks so much,En Othman..coz,mengajar kami sem ini..
seriously,anda seorang lecturer yang baik,bagus dan pandai mengawal emosi..even,pada waktu itu dah nak meletup.huu..and thanks,coz tolong naikkan markah saya..hehe..

Perpisahan itu akan selalu ada, karena kita pernah berjumpa, bersama, dalam canda tawa dan bahagia.  Setiap tetes airmata yang tertumpah di hari ini, akan menjadi saksi atas jalinan ukhuwah yang selama ini kita simpul seerat-eratnya

                                 (engkaudanaku.wordpress.com)


TRIVIA  KO-K
1.Murupakan badan uniform/persatuan/kelab di universiti yang wajib di ambil selama 4 sem.Dan,aku merupakan pelajar Akuakultur Sesi 09/10
2.Setiap kuliah,aku pasti menguap sebab hanya duduk dan dengar lecturer bercerita
(punca utama:petang/sejuk)
3.Setiap sem,akan belajar sesuatu yang baru.Sem ini,tentang ikan perhiasan(eg. arowana,koi)
4.setiap sem bertukar lecturer,baju hitam tu baru sem ini pakai.lalala
5.paling jauh kegiatan kami,di Kulim


WALAUPUN,Akuakultur bukan pilihan aku tapi banyak benda aku belajar tentang kehidupan laut,cara nak bela ikan/udang dll,jumpa kawan2 dari pelbagai kos..hmm.RINDU KORANG!

last but not least, a big hug for the last KO-K
(yahhhhh)

Ketika tiba saat perpisahan janganlah kalian berduka, sebab apa yang paling kalian kasihi darinya mungkin akan nampak lebih nyata dari kejauhan – seperti gunung yang nampak lebih agung terlihat dari padang dan dataran… *Kahlil Gibran*






Friday, April 22, 2011

Nak Order?

Salam Readers!!
.........
Minggu ini,aku rajin giler blogwalking
sampai naik bosan browser aku bekerja untuk tuan dia..heeee...
ok2,straight to the point...sampai hari ini,
ramai sangat yang suruh aku buatkan header@hias widget dan layout dan bla3 untuk diorang..
hmm.maaflah aku memang takde masa sekarang!
bukan kekwat,tapi esaimen/kuiz pun belum terbuat lagi ni..haiyoo!!
tapi..tapi..korang2 jangan lah merajuk,
aku baik.
aku berjiwa besar orangnya*tetibe
....haha...
ok,nak pendekkan cerita,
kepada sesiapa yang nak suruh saya buatkan dia header,widget best2,background outstanding 
hmm *dengan muka baik
korang leh call/text nombor ini..0132767160
(p/s: if u want to make order ONLY k..lain² enggak bisa!)

dengan polite-nya,korang leh add ym saya:
anip_721@yahoo.com
dan disitu,kita akan deal ..dan terus deal..haha..
yang penting,kena charge ya.. zaman sekarang,mana ada free dik..
kalau xde YM 
nak email,boleh saje..
send to inbox--> cryman89@gmail.com
you got me??



selingan jap,
aku ske blog nie
:bg aku cute je ..,nanti kalau free aku wat entry pasal
blog header paling cantik plak..leh?huhu :D

then,kalau sayang saya klik sini

Dah Nak Jadi

||malam tadi apsal tah,tetibe rasa sunyi dan sensitif SANGAT||
||sampai aku sendiri tak tahu apa yang aku nak luahkan,tuliskan dan terjemahkan dalam bentuk aksara mudah||

...........
|| mungkin,aku terlalu fikir banyak kuwt ..sebabnya,aku gagal menjadi ketua esaimen Biz Report yang bagus la..sampai terlewat submit(patutnya pukul 12 tp kul 2)dan bakal deducted our marks and she done kut.... Bak kata cik dilla ,nak wat cmne kan.. benda dah nak jadi.. rasanya kami bukan wat last minit,3hari berturut2 jumpa je..aihh..madam,plez..jangan ah deduct markah kami..tak tido dan duit abis xyah cakapla..macam2 kitorang spent untuk esaimen ni..so,sangat frustrated ah..*lari ke tuilet||

hmm,smalam aku deleted picturess yang agak banyak di FB..bukan ape,biar ringan sikit facebook ni..huhu...even aku sayang giler pic2 tu...

dari 52 pic,aku tinggalkan 13 pic jela..haha..
lagipun,komen-komen dalam pic yang aku delete tu ada yang tah pape.haha..

 ::kawan aku siap marah2 lagi..apsal ngan aku,nak deleted fren and picture la..baik delete terus je akaun facebook tu..

::erkkk,aku memang nak delete akaun facebook ni..dah malas layan..but i cant,mostly group esaimen dorang suka nak tag kat dalam facebook..haiyoo..kalau call/msg so late..ok!(ala dlu sekolah leh je idup tanpa fb,what the fish?)












Saturday, April 16, 2011

Berfoya-foya di Konsert Simfoni Diraja UUM

Salam Bloggers!!
....
::hari ni nak stori mori pasal ,aku dan kuncu2 telah pergi ke konsert suju Simfoni Diraja kali yang ke 27 di Hall Muadzam Shah,UUM malam semalam..hmm

::pada awalnye,memang TAK NAK pergi coz,takde tiket dan tak mampo..haha.last2,dapat gak..oleh sebab kawan saya barisan kuat Kolej,so,dorang bg FREE kat saya..*muka bangga

::Ok,sejujurnya nak tengok show Faizal Tahir dan Ana Raffali jep..haha..lain2 tu bese dan sangat bese..Fuh!bukan main ramai datang semalam..Hampir penuh Hall Muadzam Shah tu..dasat!!..yang tak pergi tu (maybe)duk tercongok depan tv sebab-maharaja-lawak-punye-pasal-kan

JOM SEMAK pe yang besh!!

Artis PBS,UUM..yeah!! mari a-gogo

>Faizal Tahir: nyanyi 3 buah lagu iaitu Sampai Syurga,Bencinta dan Gemuruh
tu dia..belum stat nyanyi audien dah bersorak..
best!

................
dan,PAPARAZI UUM ..

>time ni,Ana Raffali dan Faizal Tahir keluar nak balik dah..memang xle bla..berpusu2....
>abg pengawal keselamatan kiri kanan.cuak seyh..peduli hape mereka2 ni.. janji dapat snap..haha


>Thanks dayang(my fren)sempat gak ko snap pic Ana Raffali..gigih uolz! haha..
>but, her face a bit weird ..time ni dia dah masuk van ler..what so ever la..
>pic Faizal Tahir xpat snap..berduyun2 paparazi siakk..naya je kena pijak nanti..*xsior teman
................
::'the calon muka paparazi'..haha..mana aku?*mata mencaritengah2 tu ler...
::kitorang mula wat havoc kat yellow carpet seh!!
p/s:susah kalau semua kaki gambar ni

JOM LAYAN VIDEO YANG SEMPAT AKU RAKAM,
Ana Raffali dan Suhaimi Meor Hassan:Kalau Berpacaran
video
.......................................


 ::nak balik dah!!,bus cepat!kami udah lapau..



NOTA KAKI: Walaupun esaimen banyak bak ikan di lautan,tapi tak salah curi masa untuk diri sendiri :D

Thursday, April 14, 2011

Curang Seketika Dengan Nuffnang

::arini nak bagi pndedahan sikit ,alternatif untuk curang dgn  Nuff..huhu..

punca keretakan?*payment lmbt kut

::Klik situ,klik sini..dah kaya??oh tidak!!sapa kata senang nak kaya..susah woo..*kesat peluh


>Lagi-lagi kalau kita buat income sacara pasif kan..citer pasal income guna blog ni,majority pasti tahu pasal NUFFNANG rite?for sure,blogwalking here and there pasti ada iklan company ni..Ramai yang dah terbukti leh kaya (mcam Red Mummy)dan ada yang nangis tak henti2,belum cash out lagi..huuu..*terutama aku


>Baiklah,adatlah tu kan..dah nama korang jadi orang tengah kan.ingat senang nak dapat komisen?secara manual pun dah letiss,apatah lagi cam kita2 ni kan..Dah cukup!!no worry be happy k..kat sini aku nak share barisan pengiklan yang bayar lebih kurang macam NUNFFNANG ni...huuuu(smbil play lagu Unfaithful)




1)Youthsays


-satu laman web komuniti di mana anda akan dibayar untuk setiap kempen yang dipromosikan.. Youthsays memberi peluang kpd korang mempromosi unique link kat mana-mana tempat yang dibenarkan seperti Facebook, Twitter dan juga blog la kan. Bagi setiap unique click, bayarannya ialah sebanyak RM0.20. Lebih menarik lagi, purata sponsored campaigns/ads dalam sehari adalah antara 1-3 links. Ini bermakna anda boleh mendapat semaksimum RM0.60 untuk setiap unique clicks bagi ketiga-tiga links tersebut.


2)Adnetwork


-Daftar dengan 701Panduan Rangkaian Iklan dan korang akan diberikan skript IFRAME untuk masukkan ke dalam laman blog korang la..
-pengiklan ni boleh dikatakan alternative bagi Google Adsense la.. hm,dari segi bayaran??dia kata “a) Anytime a visitor from your site click on our Banners, we will pay you RM 0.30..Anytime a visitor from your site click on the Search button to do a Search via 701Panduan.com search box we will be paying you RM0.30..All payments are based on unique clicks by your sites visitors”  See!! Banyak gak 30sen tu kan.Sap je nak bagi..huhu

>kalau dulu,sape sign up je terus dapat rm10..hamik kau!! Lepas duit top up ye tak..huhu..tapi skunk,unavailable la..maybe ramai sangat join and jump to pengiklan lain..isy3!!


3)Nom Nom


>cakap pasal  Nom Nom,sure ramai yang dah tau an..eh tak tau ke?hmm,nom nom ni salah satu daripada social network yang menjalankan survey @kajiselidik mengenai sesuatu isu atau perkara dan juga mengetahui lebih lanjut mengenai bloggers dan pengaruh social media ler.Kalau bosan-bosan bolehlah isi survey ni..Tak silap dalam 20 minit camtula(sambil2 minum coolblog tu)huhu..

>tak silap,Nom Nom ni dia coloborate ngan NUFFNANG gak..so,dari segi bayaran tu tak sure.Maybe dia akan bayar mengikut kuantiti survey or dia bagi link tertentu..korang leh google untuk cari info pasal Nom Nom ni ya..   

4) Ipanelonline

>alternative seterusnya,guna system Ipanelonline lak..hm,cara ni cam Nom Nom gak..kena wat survey and all that..tapi cam pelik,ala2 uptrend kut..kena promot link and suruh kawan sign up survey..aku pun dah pening,so jom sama2 pening ngan aku.hahaha

>Kalau bab bayaran,dia pakai mata la..so,korang boleh change the point to money..is that clear?kalau nak lebih lanjut,korang boleh klik sini..


5)Heartbeat

>Heartbeat ni adalah program affiliate dimana kita perlu untuk mempromosikan link affiliate kita kepada orang lain dan kita akan mendapat duit apabila ade orang register atau membeli barang menggunakan link affiliate(ayat orang aku rompak)


>dalam heartbeat ni  pelbagai cenderahati yang boleh di'design sendiri. Korang boleh print gambar sendiri kat tshirt, mug, photo card dan sebagainya untuk dihadiahkan kepada ehem2 korang..huhu..selain tu, untuk bg cendrhati kat member2 masa majlis ptunangan,kahwin , potong jambul and potong segala2  pun leh..xdo hal la(bak kata nabil)..hee
>dah jd member,korang leh dpt murah la beli..then,duit pun masyukk..huhu...
>For sure,bagi yang dah ade akaun Glitterati NUFFNANG jang nak berguling2 nangis k..pihak mereka takkan lucutkan pangkat korang as gelitaw gelitterati  sebab,xde kene mengena Heartbeat ni ngan Nuffnang nun..huhu!!

::Orait,tu saje nak share,..segala pilihan ditangan kita kan..pilih je mana yang terbaik ..gud luck!!
 ___________________________________________

selingan jap!!,

aku suka pic ni..

(jalan-jalan cari makan 10hb April lalu,Qi & Yuna)

 ::cute je tengok mereka!haha..*kemanjaan yuna t'serlah :p

 ::THEN,A MILLION THANKS TO afiq ..coz,jadi follower yang ke-100!! nice numeric i guess..mari kawan2 lawat blog beliau..saya promot disini 
**sekian**